Zwangerschapsyoga
Sedert 2001 geef ik yoga aan zwangeren. Mijn intentie is om zwangeren en eventuele partner te begeleiden in deze bijzondere periode van hun leven.

Dit is mogelijk op elk gewenst moment in de zwangerschap, tot en met de bevalling, en eventueel ook nog een periode na de bevalling in de vorm van postnatale zwangerschapsyoga. Bijzondere aandacht is er voor de ademhalings- en ontspanningsoefeningen, het proces wat zich binnenin de vrouw afspeelt en de rol van de partner.

Verder werken we aan een goede houding, effectieve perstechniek, en nemen we verschillende manieren door om weeën op te vangen. Er is ruimschoots tijd voor vragen en informatie over jouw zwangerschap en de bevalling. Zwanger zijn is een bijzondere periode in het leven van jou en je partner.

Samen groei je naar de bevalling toe. Door samen contact te maken met jezelf en je kindje, d.m.v. zachte massage, groeit het vertrouwen. Omdat jij en je kindje samen zijn in 1 lichaam is er altijd contact. De baby voelt jouw bewegingen, jouw adem en jouw (ont-)spanning en reageert hierop.

Zo leer je om te gaan met eventuele angst en pijn en werk je aan het bewust beleven van de zwangerschap.